Heroin- Benedikte

 

 

Heroin

Heroin er et avhengighetsskapende stoff. I Norge er det vanligst med brunt heroin men det finnes også hvit heroin som heter Thai-heroin. I Norge er det ulovlig å bruke eller selge heroin.

Hvis du tar heroin intravenøst så begynner du å merke det etter 7-8 sekunder, en hvis du sniffer eller røyker det merker du det etter 5-8 minutter og hvis du tar det oralt merker du det etter en halv time og heroin effekten kan vare fra 4-8 timer. Hvis du har dødd av heroin skyldes det somregel overdose som gjør at du slutter å puste.
Hvis du tar heroin kan du ofte få lavt blodtrykk du kan bli svak og få sur mage. Heroin ble først fremstilt av den britiske kjemikeren C.R.A Wright i 1874 og det ble brukt som hostemedisin for barn. Etter vært så ble det bare brukt av utvalgte leger og nå er det ulovlig.

Heroin er laget av morfin som blir laget til heroin og når det har kommet opp til hjernen blir transformert inn til morfin igjen og gå inn i hjernecellene dine. Man har en større risiko for å få H.I.V hvis du bruker heroin fordi sprøytene ikke alltid er så rene og sykdommer føres gjennom blod og det er ofte flere som bruker samme sprøyte som gjør at hvis noen har en sykdom og de har brukt nåla og de gir den til noen andre som bruker den blir det fort sprett. Mange som bruker heroin bruker der for det gir dem et «rush». Jo oftere du bruker de jo større doser må du ta for å merke noe og dette fører til at de bruker mer og mer. Hvis du kjøper heroin på gara så kan den inneholde giftige ting som tette blodårer som kan føre til skader på dine indre organer.

Så jeg anbefaler å ikke bruke heroin med mindre du vil ha masse helse problemer eller i verste fall dø.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s